Galeria de Arta

arta pentru tine

  31.03.2008

Nevoia de incertitudine

Un trunchi de copac din Transilvania. Un covor zburător cu avioane şi îngeri. Forme cioplite în lemn. Stau împreună în expoziţia “The Need for Uncertainty” (”Nevoia de incertitudine”) a artistului Mircea Cantor la muzeul Modern Art din Oxford, organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. Expoziţia se desfăşoară în perioada 2 aprilie - 1 iunie 2008 şi va fi vernisată pe 1 aprilie, în prezenţa artistului.

Suzanne Cotter, curator la Modern Art, spune despre expoziţie: “The Need for Uncertainty propune o reflecţie asupra pluralităţii lumii, libertăţii şi limitelor sale. Modul poetic în care artistul utilizează materiale, imagini, animale şi locuri oferă o meditaţie elocventă asupra contradicţiilor contemporane şi condiţiei umane. Lucrările sale au o frumuseţe care te urmăreşte”.

Pe durata evenimentului vor avea loc prezentări, programe educative şi discuţii cu critici de artă internaţionali despre practica artistului şi lucrările prezentate în expoziţie.

Născut în 1977 în Oradea, Mircea Cantor locuieşte şi lucrează la Paris şi Cluj. De la prima expoziţie, în 1999, lucrările sale s-au bucurat de o certă apreciere internaţională. Expoziţii personale recente includ: Ciel Variable, Frac Champagne-Ardennes, Reims (2007), The Title Is the Last Thing, Muzeul de Artă din Philadelphia (2006) şi Burn to be Burnt, GAMEC, Bergamo (2006). Artistul a participat la numeroase expoziţii de grup, cum ar fi Bienala de artă contemporană de la Berlin (2006), Power Play, San Antonio, Texas (2007), Brave New Worlds, Centrul de Artă Walker din Minneapolis şi Airs de Paris, Centrul Pompidou, Paris (2007).

Expoziţia de la Modern Art din Oxford este prima dintr-o serie de noi proiecte iniţiate de muzeu în colaborare cu Arnolfini Art Centre, Bristol şi Camden Art Centre, Londra. În parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra, expoziţia va fi itinerată la Bristol în perioada 13 septembrie - 16 noiembrie 2008 şi la Londra, între 13 februarie - 12 aprilie 2009.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com