Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.06.2011

Moda şi pictura în Belle Epoque

Fundaţia Calea Victoriei îi invită pe iubitorii de frumos, pe data de 30 iunie 2011, în elegantul decor din perioada Belle Epoque – Palatul Cesianu Racoviţă, astăzi Galeriile Artmark, la o conferinţă interactivă despre legătura dintre moda şi pictura de la sfârşitul secolului XIX. Lector este Silvia Timofte.

În cadrul conferinţei se va discuta despre stilul vremii, despre silueta feminină specifică Belle Epoque, despre importanţa accesoriilor (pălării, bijuterii, umbrele etc). Se vor admira imagini reprezentative pentru pictura vremii, care ilustra ultimele tendinţe vestimentare adoptate de domni şi doamne, portrete celebre ale vremii, pictori mari care au inovat sau care au continuat tradiţia.

Totodată, se vor analiza influenţa artei orientale asupra costumelor vremii şi elementele exotice din acea perioadă, pe care le regăsim în modă şi în atitudine: imprimeu, accesoriu, croială sau bijuterie.

Costul este 30 lei, 25 lei pentru studenţi. Pentru înscrieri sau mai multe informaţii, puteţi scrie prin e-mail la contact@victoriei.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Arta textila
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com