Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.07.2009

Costum şi modă în secolul XX

Fundaţia Calea Victoriei organizează în data de 15 iulie 2009, de la ora 19:00, o întâlnire cu doamna Adina Nanu, profesor la Universitatea Naţională de Arte şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, specialist în istoria costumului.

Doamna Adina Nanu va face o incursiune în istoria costumului şi a modei începând de la 1900, din perioada Art-Nouveau, trecând prin perioada interbelică, când prejudecăţile au dispărut, iar tonul era dat de Paris sau Hollywood, şi ajungând la moda din perioada celui de-al doilea război mondial. Prezentarea va continua cu moda New Look şi Rock’n'Roll din anii 1950-1960, cu moda Pop şi Hippies din 1960-1970 şi în final Punk-ul şi postmodernismul de sfârşit de secol XX. În final se va discuta dacă asistăm la sfârşitul modei şi se va imagina cum va arăta moda peste 30 de ani.

Adina Nanu predă de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor şi a Costumului la Universitatea Naţională de Arte şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A publicat peste 30 de volume despre artă, din care ultimele sunt “Arta pe om” (Editura Compania, 2001), “Vezi? Comunicarea prin imagine” (Editura Vizual, 2002) şi “Artă, stil, costum” (Editura Noi Media Print, 2007).

Costul de participare la atelier este de 40 lei pentru adulţ şi 30 lei pentru elevi şi studenţi. Înscrierile se fac prin e-mail la adresa contact@victoriei.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arta textila
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com