Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.09.2011

Lucrul Imaginea Semnul

Vineri, 30 septembrie 2011, de la ora 18:00, are loc deschiderea celei de a treia expoziţii personale a Getei Brătescu la Galeria Ivan, sub titlul “Lucrul Imaginea Semnul”. Expoziţia este deschisă până pe 30 octombrie 2011.

Seria de fotografii realizate în 1974 are ca punct de plecare tipografia/mediul tipografic, continuând tema atelierelor de lucru (Griviţa 1964, Ateliere 1971). De data aceasta Geta Brătescu alege decupajul fotografic pentru a explora omologia structurală dintre aparat tehnic şi aparat biologic, aşa cum este sugerat şi în titlul lucrărilor: natură/moartă=mecanism/viu”.

Magda Radu spune: „…Geta Brătescu e atrasă de explorarea materialităţii şi a calitătii formale a unor obiecte pe care le întâlneşte în imediata ei proximitate, fiind interesată, de pildă, de scenografia şi atmosfera unui mediu de lucru precum tipografia. Astfel, ea alege să fotografieze obiecte din tipografie, reprezentând, < > sau recipiente cu vopseluri, care dobândesc, prin fotografiere, calitatea unor portrete – <>, spune ea, <>”

Geta Brătescu, născută în 1926 la Ploieşti, trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Cele mai recente participări din 2011 includ ‘L’Internationale’ MACBA - Museu D’Art contemporani Barcelona, ‘Ostalgia’ New Museum New York, ‘Untitled’ (12th Istanbul Biennial), ‘A Complicated Relation-Part 1′ Kalmar Konstmuseum, Suedia, ‘Museum of Desire’ MUMOK, Viena.

Expoziţia de la Galeria Ivan este deschisă poate fi vizitată în intervalul miercuri-vineri, de la ora 14:00 la 19:00, sau sâmbăta, de la 14:00 la 18:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com