Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.11.2008

Plăcerile vieţii

Vineri, 28 noiembrie 2008, la orele 19:00, la Galeria Ivan are loc deschiderea expoziţiei de pictură “Plăcerile vieţii, a artistei clujene Liana Dragomir. Expoziţia va rămâne deschisă până pe 30 decembrie 2008.

Liana Dragomir - Punct ochit

Atunci când se naşte dintr-un instantaneu, dintr-o înregistrare fugară pe pânză a imaginii văzute cu coadă ochiului, pictura devine sublimare a gestului fotografic cotidian. “Plăcerile vieţii”, noua serie de picturi a artistei Liana Dragomir, recreează viaţa din stop-cadrele clipelor ei banale, aparent neimportante. Înlănţuite, ele sunt surprinderea continuă a viului, în însăşi esenţa sa. Micile bucurii, amintirile mărunte, pictate în griuri palide, spun că nu doar marile evenimente scriu istoria vieţii fiecăruia dintre noi, că existenţa noastră e compusă din clipe memorabile ale fiecărei zile. Clipe pe care, pictându-le, Liana Dragomir le transformă în monumentum. Textura pânzei înlocuieşte hârtia fotografică sau documentele din calculator cu poze de familie, tuşele artistei iau locul pixelilor, “Plăcerile vieţii” sunt esenţa unor momente ce pot fi ale oricui, dincolo de loc şi timp.

Născută la Sibiu în 1976, Liana Dragomir trăieşte şi lucrează la Cluj. Este doctorandă a Universităţii de Artă şi Design din acelaşi oraş. A participat la Cluj în mai multe expoziţii individuale şi de grup. Lucrările Lianei Dragomir au fost prezentate la sfârşitul lunii octombrie la târgul de artă “Show Off” Paris, unde s-au bucurat de un remarcabil succes. Liana Dragomir este reprezentată de MB Art Agency Amsterdam şi în România de Galeria Ivan (Maria Rosetti 53, Bucureşti).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com