Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.11.2011

Common Place

Galeria Ivan organizează vineri, 18 noiembrie 2011, ora 19:00, vernisajul expoziţiei “Common Place” a artistului Dan Măciucă. Expoziţia poate fi vizitată până pe 19 decembrie 2011, de miercuri până sâmbătă, între orele 14:00-19:00.

Dan Măciucă s-a născut în 1979 la Craiova, iar în prezent trăieşte şi lucrează la Cluj. Aceasta este prima expoziţie personală a artistului la Galeria Ivan, dupa ce în 2009 a participat în cadrul expoziţiei de grup “Unusual Suspects”.

Dan Măciucă declară: “Picturile reflectă asupra neglijării confortabilității naturale în favoarea unor perspective tehnologice de interes major, privite, de asemenea, ca o situaţie aparent paradoxală a condiţiei umane şi a dependenţelor existenţiale.
Conceptul pictural se focalizează pe instinctul pulsional distructiv şi deconstructiv al formei. Astfel că, subiectul real este denaturat de către factura picturală, contopindu-se sub amprenta violenţei operative cu densitatea masei cromatice, care tinde spre modalități sculpturale de exploatare a picturii asemeni unui basorelief, modelând suprafeţele cu ajutorul cantităţilor de culoare și demontând astfel iluzia vizuală a realului.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com