Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.05.2011

Imagini (im)Posibile

DanaArtGallery şi Librăria Cărtureşti organizează expoziţia de grafică cu titlul “Imagini (im)Posibile”, deschisă publicului în perioada 16-31 mai 2011 la Ceainăria Librăriei Cărtureşti din Bucureşti. Vernisajul expoziţiei semnate de Delia Orman şi Iulia Morcov are loc luni, 16 mai, începând cu ora 19:00.

Imagini (im)Posibile

Cele două artiste declară: “Problematica centrală a demersului este cea a dialogului dintre două persoane, relaţia stabilită între acestea şi insuficienţa cuvintelor pentru a putea suplini un limbaj interior împărtăşit. Din cauza acestei limitări, limbajul poate deveni uneori confuz, poetic, în acest caz imaginile putând completa sau descrie cu mai multă concreteţe un gând, o idee, un sentiment.
Expoziţia este stratificată pe trei planuri ce alcătuiesc fiecare câte un dialog. Întâi există un dialog între text şi imagine: la o posibilă întrebare ce se naşte prin culegerea unor trieiri instabile din interior, noi oferim posibile imagini ce se articulează într-un eventul răspuns.
Al doilea plan este cel al dialogului dintre cele două artiste. Una dintre ele adresează o întrebare celeilalte, aceasta din urmă răspunde la întrebare prin intermediul unei lucrări care poartă ca titlu întrebarea primită.
Al treilea plan este cel care generează un dialog între obiectele conceptului nostru şi observator. Prin acest dialog atipic, noi vrem să ridicăm anumite întrebări în mintea spectatorului. Posibilele noastre răspunsuri se transformă pentru fiecare dintre cei care privesc. Fiecare din ei descoperă un răspuns unic.”

Delia Orman este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă (2007) şi master (2010), a participat la numeroase proiecte artisitice în ţară şi în străinătate, a urmat cursuri de specializare prin intermediul bursei KulturKontact, activează ca artist vizual.

Iulia Morcov este absolventă a a Univeristăţii Naţionale de Artă, secţia grafică, în prezent doctorandă în cadrul aceleiaşi facultăţi. Activează ca artist vizual.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com