Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.04.2011

Expoziţie de pictură şi grafică

Atelierul de creaţie Sultana organizează în perioada 19–29 aprilie 2011 o “Expoziţie de pictură şi grafica”. Sunt expuse pe simezele Atelierului lucrări semnate de absolvenţii Cursului de artă pentru adulţi, organizat de Sultana Art, sub îndrumarea pictorului coordonator Constantin Sultana. Vernisajul are loc marţi, 19 aprilie, de la ora 18:00. Acest eveniment artistic este cea de-a 4-a ediţie a expoziţiilor de grup, ca urmare a finalizării unui modul de artă şi coincide cu împlinirea a 2 ani de activitate a Atelierului.

Expoziţie de pictură şi grafică

Din punctul de vedere al coordonatorului Constantin Sultana, “aceste Cursuri, care iniţial s-a dorit a fi derulate fara o miză (tip hobby), s-au transformat treptat într-un demers ambiţios, dezvoltând, în fiecare dintre cursanţi, neaşteptate şi chiar surprinzatoare pasiuni. În câteva cazuri, acestea s-au concretizat în proiecţii artistice, regăsindu-se în expoziţii personale, unde fiecare şi-a pus amprenta. Evident, o expoziţie personală constituie o treaptă superioară faţă de un exerciţiu de expunere colectivă.
Debutul acestui fenomen a fost în septembrie 2010, prin doamna Monica Darac, cu expoziţia personală “Eu, cea dinăuntru”, apoi tânărul Alexandru Kacso (la numai 12 ani) - “Aici am întâlnit pictura”, ianuarie 2011, şi ultima, dar nu în cele din urmă, doamnă Elena Calapereanu - “Între vis şi realitate”, februarie 2011.
Ca observator intim al acestui “exerciţiu de Atelier”, pot spune că se desprinde cu usurinţă ideea că nu vor fi singurii ce vor accede spre expoziţii personale (cele ce s-au derulat nu au fost evenimente izolate), pentru că unul din dezideratele politicilor de Atelier este acela de a descoperi, încuraja şi finaliza ceea ce este în mod firesc şi natural în fiecare dintre noi: un strop de Lumină.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com