Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.02.2009

Căinţa

Galeria Irecson, din Calea Victoriei 2, găzduieşte în perioada 19 februarie - 10 martie 2009 expoziţia de pictură şi fotografie intitulată “Căinţa”, a Ioanei Bohălţeanu. Vernisajul are loc pe data de 19 februarie, ora 17:00.

cainta.jpg

Poveştile atât picturale, cât şi fotografice ale Ioanei Bohălţeanu schiţează personaje surprinse la capătul unui drum, la finalul unei experienţe ce le-a condus fie către înţelegerea dureroasă a propriei greşeli, fie către mărturisirea tăcută şi gravă a neputinţei.

Paleta cromatică este dominată de griuri colorate, ocruri stinse, alburi în care se amestecă nuanţe ton în ton, fără contraste puternice, accentuând atmosfera melancolică, sfâşietoare.

Multe din poveştile picturale ale Ioanei Bohălţeanu sunt poveşti cu mâini. Mâinile poveştilor ei se deschid dăruind, se întind rugătoare, se ridică a căinţă sau se coboară şi-ţi acoperă chipul, dezvăluindu-ţi altul. Mâinile-personaje vorbesc şi ţin în palme lumi.

Seria de fotografii are în centru personaje fragile, de consistenţa hârtiei, care sugerează însă o lume la fel de solidă ca şi cea a realităţii. Personajele de şerveţel sunt esenţe de oameni. Ele au o viaţă proprie, distinctă de restul universului pictural prezentat. În spaţiul fotografic bidimensional în care vieţuiesc, ele îşi asumă identităţi diferite şi transmit sensuri multiple.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com