Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.10.2008

Bar de zi şi alte povestiri

Joi, 30 octombrie 2008, de la ora 19:00, bucureştenii cinefili sunt invitaţi la Institutul Cultural Român să-i cunoască pe clienţii ultimului bar de zi din Sibiu rămas în proprietatea statului, prin documentarul regizoarei Corina Radu, ca şi alte povestiri, istoriile unor oameni obişnuiţi, ale unor locuri comune, ale unor zile ca oricare altele. Prezentarea va fi realizată de autoare şi de criticul de film Mihai Fulger. Accesul publicului este liber.

Bar de zi şi alte povestiri

În spatele unei aparente banalităţi, sunt descoperite poveşti de viaţă dramatice, neaşteptate, destine împlinite, idealuri uitate. Personajele, alese la întâmplare din bar şi urmărite până în spaţiile lor private, dovedesc o sensibilitate şi o forţă suprinzatoare şi impresionează prin reflecţii insolite.

Filmul i-a adus autoarei Premiul pentru cel mai bun regizor de film documentar la Festivalul de Film Dakino şi a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun film românesc la Festivalul de Film ASTRA, Sibiu (2007), precum şi cu Marele Premiu la secţiunea cadRO a Festivalului de Film Cronograf de la Chişinău (2008).

Bar de zi şi alte povestiri

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com