Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.11.2008

Artă pentru curaj

Alin Totorean este unul dintre acei oameni extraordinari care te năucesc prin ceea ce fac. Experienţele sale deosebite le împărtăşeşte oamenilor, în special prin fotografii, cel mai recent prezentate în expoziţia “Singur în Atacama“.

“Playing in Fantasya” de Angela Szabo


Recent, Alin Totorean a declarat: “Mă simt mai împlinit, având marea satisfacţie că ofer ceva – informaţii, sentimente, imagini – tuturor celor ce intră, într-un fel sau altul, în contact cu rezultatele expediţiilor mele. Sute de mii de persoane mi-au citit rândurile, mi-au ascultat povestirile sau mi-au privit fotografiile… Şi cred că, în parte, i-am făcut să reflecteze la ceea ce suntem şi la cum suntem. Tot ceea ce fac e pledoarie pentru viaţă, natură, pentru frumos şi bunătate…  Consider că am ceva de spus în viaţa aceasta şi chiar vreau să o fac.”

“Atacama” de Angela Szabo

Exploratorul român se pregăteşte de o nouă expediţie, iar pictoriţa Angela Szabo a hotărât să-i dea o mână de ajutor: “L-am cunoscut pe Alin Totorean cu mulţi ani în urmă datorită unei pasiuni comune: speologia. Ultima dată când am auzit veşti despre el, era plecat în Mongolia, într-o expediţie solitară. De atunci, Alin a adunat un palmares bogat de expediţii prin unele dintre cele mai inospitaliere locuri de pe glob, ultima sa realizare fiind străbaterea pe jos, de unul singur, a deşertului Atacama, cea mai aridă regiune a Pământului. Ne-am întâlnit din nou recent şi am rămas profund impresionată de voinţa acestui om care, cu un minimum de resurse, a realizat nişte idealuri atât de mari. Mi-am dorit să organizez o expoziţie cu scopul de a-l sponzoriza pe Alin în următoarea sa expediţie. Dar timpul fiind prea scurt, tot ce am putut face a fost să listez pe site-ul meu, www.angelaszabo.ro, câteva lucrări care i le dedic lui Alin şi dumneavoastră în acelaşi timp, pentru a-l putea ajuta.”

“Plutind” de Angela Szabo

Mai multe detalii despre Alin Totorean puteţi găsi pe site-ul său, www.wildtrack.ro.

“Zbor” de Angela Szabo
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com