Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.03.2010

Arta la perete

Expiart Project împreună cu Adina Zorzini prezintă marţi, 30 martie 2010, la OTHERSIDE (Brezoianu 4, Bucureşti) “Arta la perete”, o discuţie despre noile forme ale instituţiilor cuturale.. Invitaţi sunt Răzvan Ion şi Eugen Rădescu.

A te mişca rapid, în direcţii diferite, este criteriul cel mai important al unei instituţii, în ziua de azi - instituţia ar trebui să fie o structură temporară, ca un rizom, dacă îi citam pe Gilles Deleuze şi Felix Guattari din cartea lor ”Milles Plateaux”. Un rizom este un fel de celulă stem care face trimiteri laterale în orice direcţie, fără a avea o structură dihotomică, dar având o structură pluralistică. Un rizom este o structură temporară, atât încât se poate întinde din orice punct din rizom către orice punct în sau în afara rizomului, are posibilitatea de a creşte boboci şi de asemenea are posibilitatea de a mortifica bobocii vechi - o structură care este necesară pentru o revistă, în ziua de azi - temporară şi mergând/mişcându-se în orice direcţie posibilă.
Numai această structură temporară, structura rizomului, ne permite să intervenim în “societatea spectacolului”, a analiza exact probleme recente şi structurile lor de putere şi în cele din urmă a întoarce spectacolul cu capul în jos/la 180 de grade. Avem posibilitatea de a regândi procesele şi a le redirecţiona.

Răzvan Ion (n. 1970) este activist politic, teoretician, curator, şi manager cultural. Este co-editor (împreună cu Eugen Rădescu) al PAVILION - journal for politics and culture, co-director al Bucharest Biennale, iar în 2008 a fost numit director al PAVILION UNiCREDIT- centrul pentru artă şi cultură contemporană. A ţinut prelegeri la University of California - Berkeley, Headlands Center for the arts - California, Facultatea de ştiinţe Politice - Cluj, Academia de Arte - Timişoara, La Casa Encedida - Madrid, Calouste Gulbenkian - Lisabona, etc. scrie pentru diferite reviste şi ziare. Recent a curatoriat “Exploring the Return of Repression” la PAVILION UNICREDIT, Bucureşti şi rum46, Aarhus. În prezent, lucrează la proiectul editorial al volumului “Exploring the Return of Repression” şi la proiectul curatorial “Smash The Church! Smash The State!” care dezbate problema anarhismului, a activismului colectiv şi a mişcărilor socio-politice în arta contemporană. În curând va publica volumul “Rhizomic Structures of Art Institutions. Neo-Politics of Culture”.Trăieşte şi lucrează în Bucureşti.

Eugen Rădescu (n. 1978) este politolog (specializat în relativism moral şi etică politică), manager cultural, curator şi teoretician. A scris pentru diferite reviste şi ziare. a fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “identity Factories” şi al expoziţiei “How innocent is that?” la Pavilion Bucureşti. Este co-editorul PaViLiON - journal for politics and culture şi co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan ion) şi preşedinte al board-ului organizaţional al PaViLiON UNiCREDit şi Bucharest Biennale. A ţinut prelegeri la Academia de Arte - Timişoara, La Casa Encedida - Madrid, Calouste Gulbenkian - Lisabona, Apex art - New York, etc. Recent, s-a întors dintr-o rezidenţă la Apex - New York şi a publicat cartea “How Innocent Is That?” la Revolver Publishing, Berlin. Recent a curatoriat “How Innocent Is That?” la PAVILION UNICREDIT, Bucureşti. În prezent lucrează la o nouă carte despre relativism moral. Locuieşte şi lucrează în Bucureşti.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com