Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.01.2014

Arhefanii

Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Țării Crișurilor și Consulatul Onorific al României pentru Trentino – Alto Adige organizează în ziua de joi, 30 ianuarie 2014, de la ora 18:00, la Sala Foaier a Muzeului Național al Țăranului Român, vernisajul expoziției “Arhefanii” a artistului italian Paolo Tait. Expoziția va putea fi vizitată până în ziua de 2 martie 2014.

Arhefanii

Paolo Tait s-a născut în 1952, în Mezzolombardo din regiunea Trentino-Alto Adige/Südtirol, în nordul Italiei. A deschis numeroase expoziții personale și de grup în Italia, Germania și Danemarca, iar în România a mai expus la Muzeul Ţării Crișurilor, în anul 2007. În 2011, a reprezentat Italia la a 54-a ediție a Bienalei de la Veneția.

Vittoria Coen a spus: “Lucrările lui Paolo Tait sunt grandioase, tulburătoare și frumoase. Sunt fructul unei gândiri libere și puternice care nu face compromisuri cu ceea ce există deja sau a existat ca formă consacrată în timp. Pentru el, creativitatea începe acolo unde se stinge lumina zilei simplă și socială, unde pădurea tace și se strecoară în muta penumbră a tufișurilor.”

Expoziția este organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Ambasadei României în Italia, al Consulatului General al României din Milano, al Regiunii Autonome Trentino-Alto Adige/Südtirol, al Provinciei Autonome Trento și al Primăriei din Mezzolombardo (TN).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com