Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.06.2013

Rădăcini brâncoveneşti

Muzeul Național al Țăranului Român organizează joi, 27 iunie 2013, de la ora 18:00, la Sala Irina Nicolau, vernisajul expoziției “Rădăcini brâncoveneşti” de Elena Murariu, curator Monica Morariu. Expoziția este prezentată de acad. Răzvan Theodorescu. Expoziția poate fi fi vizitată până în ziua de 19 iulie 2013, de marți până duminică, între orele 10:00-18:00.

Rădăcini brâncoveneşti

Lucrările prezentate au ca sursă de inspirație viața Sfinților Brâncoveni, arta brâncovenească și tradițiile spațiului românesc. Această expoziție este prima dintr-o serie de astfel de manifestări dedicate de artistă Sfinților Brâncoveni, la 300 de ani de la martiriul acestora, și cuprinde lucrări de grafică și pictură.

Cu acest prilej, va fi lansat și volumul “Rădăcini brâncoveneşti”, care constituie un catalog orientativ al expozițiilor închinate de artistă Sfinților Brâncoveni.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Naționala de Arte din București, promoția 1987, și s-a specializat în restaurare de pictură murală la ICCROM, Roma. Activează ca restaurator de pictură murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă sacră de tradiție bizantină. A participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au consacrat recunoașterea valorii lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei sacre.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com