Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.03.2013

Expoziţia Internaţională de Artă Plastică Feminină Contemporană

Fundaţia Fildas Art - în calitate de organizator, Farmaciile Catena - în calitate de sponsor al evenimentului, şi Asociaţia Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România prezintă vineri, 8 martie 2013, de la ora 18:30, vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Artă Plastică Feminină Contemporană şi lansarea catalogului “Poduri Europene, ediţiile 2011- 2012″, care va avea loc la Galeria Căminul Artei (parter şi etaj), Str. Biserica Enei nr. 16. Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de Doamna Doina Păuleanu, Director al Muzeului de Artă Constanţa.

Expoziţia cuprinde lucrări realizate în Taberele Internaţionale de Creaţie de la Eforie în anii 2011 şi 2012, lucrări ce au fost prezentate anul trecut la Muzeul de Artă din Constanţa cu mare succes. Expoziţia actuală poate fi vizitată în perioada 8–23 martie 2013.

Proiectul “Poduri europene” s-a născut în 2004, în vremurile când entuziasmul drumului european pe care România se înscrisese includea şi zona artelor plastice.

Din iniţiativa Doamnei Rodica Xenia Constantin, artist plastic şi Preşedinta Asociaţiei Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România, s-a organizat primul Atelier internaţional de creaţie, reunind artiste din multe ţări europene. An de an, prestigiul Podurilor Europene a crescut, artiste din România au fost invitate în repetate rânduri să expună în galerii importante din Europa, cu deosebire Franţa şi Germania. În acelaşi timp, cel puţin o dată pe an, în România s-a organizat o expoziţie amplă cu lucrările realizate de artistele participante la Atelier.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com