Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.01.2012

Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Tapiseriile regale”

Muzeul Naţional de Artă al României, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Bucureşti organizează joi, 12 ianuarie 2012, de la ora 16:30, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Manufacturile Gobelins: patru secole de creaţie. Tapiseriile regale (1600–1800)“.

“Înfrângerea Contelui de Marsin”, tapiserie realizată de Charles Le Brun în perioada 1670-1675


Participarea se face numai pe baza de programare la adresa de e-mail mariana.banciu@art.museum.ro. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie, fara taxa de ghidaj obişnuită. Prezentarea este susţinută de Clara Trăistaru, coordonator de proiecte la Institutul Francez.

Expoziţia prezintă 20 de tapiserii – unele de dimensiuni impresionante – realizate de-a lungul secolelor XVII–XVIII în celebrele manufacturi Gobelins de la Paris pentru a decora somptuoasele reşedinţe ale regilor Franţei.

Realizate exclusiv din lână şi mătase la care se adăugau fire de aur sau de argint, tapiseriile expuse fac parte din suite celebre inspirate de subiecte mitologice, religioase sau istorice, ţesute după modelele unor artişti renumiţi pentru regii Franţei.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Arta textila, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com