Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.11.2011

Tradiţie în modă

Cămăşi cusute cu fire, fuste creţe, veste de postav decorate cu panglici… toate lucrate de Simó Júlia vor fi arătate şi admirate în expoziţia “Tradiţie în modă”, deschisă în perioada 24–29 noiembrie 2011, la Sala Acvariu, de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Curatorul expoziţiei este Oana Halpern. Intrarea este liberă.

Tradiţie în modă

Atelierul de creaţie Casa Rustika a fost înfiinţat de Simó Júlia în anul 1993, în satul Ilieni, din judeţul Covasna. În atelierul său, artistul realizează, din materiale naturale, porturi şi vestimentaţie nobiliară, burgheză şi ţărănească pentru folosinţa zilnică. Totodată sunt confecţionate porturi tradiţionale din Transilvania şi decoraţiuni interioare (feţe de masă, perdele, cuverturi de pat, covoare şi preşuri).

Expoziţia este o ocazie unică de prezentare a modei în tradiţie, implicit bogăţia şi varietatea porturilor tradiţionale româneşti ca sursă de inspiraţie.

Creatoarea crede că poate să ofere tuturor celor care se interesează de cultura populară, o vestimentaţie adecvată, modernă, dar şi tradiţională, pentru evenimente deosebite, dar şi pentru toate zilele.

Produsele sale au fost şi sunt prezentate în cadrul târgurilor şi expoziţiilor din România, Ungaria, Slovacia, Serbia, Austria şi Elveţia.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arta textila, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com