Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.07.2011

Târgul de case tradiţionale în Dumbrava Sibiului

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează o nouă ediţie a Târgului de case tradiţionale, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, duminică, 17 iulie 2011, începând cu ora 12:00.

Casa memorială Avram Iancu, Stăneşti, Poiana Vadului, Alba

Casa memorială Avram Iancu, Stăneşti, Poiana Vadului, Alba


Începând din anul 2009, în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului s-a organizat Târgul de case tradiţionale din România, cu scopul de a încuraja construirea, în zonele cu potenţial turistic, a caselor de locuit sau de vacanţă, după tiparele arhitecturale locale, cu folosirea materialelor de construcţie corespunzătoare zonei de proximitate, a tehnicilor locale de construcţie, izolaţie şi ornamentare. Un alt argument a fost acela că, în cadrul programelor de finanţare cu fonduri europene nerambursabile, se acordă un anumit punctaj acelor proiecte care promovează valorile tradiţionale locale.

Ediţia din acest an propune o abordare ce aparţine studenţilor la arhitectură din Iaşi, care evidenţiază valorile arhitecturii tradiţionale româneşti în cadrul expoziţiei de grafică “Spațiul arhitectural tradițional românesc”. Cei care doresc să se inspire din planurile caselor româneşti tradiţionale pentru construirea unor locuinţe proprii vor putea achiziţiona broşura “Monumente de arhitectură tradiţională în Muzeul ASTRA”.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com