Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.11.2013

Simpozionul Context in Flux, în Suedia

Curatoarea Livia Pancu participă în perioada 22-23 noiembrie 2013 la Simpozionul “Context in Flux II”, organizat în Visby, Suedia, de Agenţia Suedeză pentru Expoziţii (Rikstuställningar) şi centrele de artă Baltic Art Center, Nida Art Colony şi Art Lab Gnesta. Prin intermediul atelierelor, simpozionul propune generarea unor unelte metodologice care să asiste instituţiile de artă să îşi desfăşoare activitatea într-un peisaj cultural în continuă schimbare. Printre invitaţi se numără, alături de curatoarea Livia Pancu, şi artistul Olav Wetphalen, precum şi reprezentanţi ai proiectelor şi spaţiilor de artă Galleri Syster din Luleå, Kultivator de pe Öland şi Gnesta Young Artists’ Association.

Livia Pancu va conduce un atelier creat special pentru acest proiect. Ea se va folosi de experienţa sa pentru ca, împreună cu participanţii la atelier, să reflecteze asupra unor probleme legate de patrimoniul simbolic în instituţiile de artă. Participarea curatoarei românce este posibilă şi cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Simpozionul de la Visby este al doilea simpozion din serie. La primul simpozion, desfăşurat la centrul de artă Nida Art Colony din Lituania, în perioada 12-13 octombrie 2013, au participat reprezentanţi ai celor patru instituţii de artă iniţiatoare ale proiectului, precum şi artişti şi curatori din Lituania.

Livia Pancu este co-directoare a asociaţiei tranzit.ro, parte din rețeaua internaționalå tranzit.org, activă în Bucureşti, Iaşi şi Cluj din 2012. Începând cu anul 2005, Livia Pancu este membră a asociației Vector și, din 2011 până în 2012, a fost directoarea acesteia. Pe lângă activitatea sa curatorială, în 2010 Livia Pancu a început cercetarea pentru proiectul “Sit-ul Vertical” (cu Florin Bobu și George Doroș), un proiect ce are ca temă: decorațiile socialiste și procesul de reabilitare termică a fațadelor de blocuri de locuit construite între 1950 și 1990 în România. Acesta a fost lansat în 2012 şi este în derulare. Recent, a scris pentru antologia Self-Organised Subjects, Open Editions, Editori: Stine Hebert & Anne Szefer Karlsen (Eds.): “The Almost Institution” (2013).Cercetarea sa este bazată pe întelegerea diferitelor mecanisme interne proprii organizațiilor de artă contemporană aflate în orașe care nu sunt capitale guvernamentale sau financiare. În prezent, este preocupată de felul în care poate fi transmisă sau dizolvată moștenirea instituțională.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com