Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.05.2014

O poveste de călătorie în România: istoria artei de la epoca romană la Dracula

Ambasada României în Republica Italiană şi Accademia di Romania in Roma prezintă marţi, 6 mai 2014, de la ora 18:00, un eveniment dedicat Zilei Europei: “Un racconto di viaggio in Romania: storia dell’arte dalla romanità a Dracula” / “O poveste de călătorie în România: istoria artei de la epoca romană la Dracula”.

După o vacanţă petrecută în România, prof. Piero Fiore, specializat în istoria artei, povesteşte prin imagini, basme și legende despre o țară care l-a uimit prin frumuseţea, contradicțiile şi rafinamentul ei.

Vor interveni: E.S. Dana Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Italia, şi Eva Argili, lectura unor texte din “Il Diario di Dracula” de Marin Mincu.

Piero Fiore a absolvit Academia de Arte Frumoase din Roma în pictură şi a predat Istoria Artei la licee până în 2011. A avut şi activitate teatrală în școală unde a realizat regii, scenografii şi adaptări de texte pentru diferite spectacole. Susține lunar lecții de Istoria Artei pe teme specifice la Asociaţia “Amici di Sacrofano”. A călătorit în Europa, Africa de Nord, China și Nepal, adunând materiale şi povestiri pentru lecțiile sale.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com