Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.11.2011

Japonia renaşte după dezastru

Ambasada Japoniei în România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român prezintă în perioada 15-29 noiembrie 2011 expoziţia foto-documentară Japonia renaşte după dezastru. Vernisajul expoziţiei are loc marţi, 15 noiembrie, de la ora 16.30, la Sala Irina Nicolau de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Japonia renaşte după dezastru

Pe 11 martie, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaş val tsunami, care a devastat regiunea de coastă şi a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morţi şi dispăruţi şi importante pagube materiale. Astăzi, la opt luni după cutremur, se depun încă eforturi susţinute pentru renaşterea şi reconstrucţia zonelor afectate.

Imaginile cuprinse în expoziţia de faţă sunt mărturii ale acelor momente dramatice şi ale zilelor ce le-au urmat şi spun poveştile cutremurătoare ale supravieţuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiţi să trăiască în adăposturi speciale. Sunt mărturii despre oamenii obişnuiţi care au avut puterea de a depăşi greutăţile şi de a o lua de la capăt, aşa cum şi Japonia, o ţară adeseori lovită de dezastre naturale, a găsit forţa să renască în urma unui cataclism natural de o amploare fără precedent.

Selecţia cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apărării din Japonia, a Universităţii Fukushima, a ziarului Fukushima Minpo şi a editurii KK Best Sellers.

Expoziţia face parte din seria de manifestări culturale „Luna Japoniei” care se desfăşoară pe tot parcursul lunii noiembrie în Bucureşti.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com