Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.02.2008

CO2, Bruxelles la infinit

Joi, 14 februarie 2008, de la orele 18:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Palatul Parlamentului, etajul 2, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie “CO2, Bruxelles la infinit”, dedicată oraşului Bruxelles. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa domnului Mihai Oroveanu, director general al Muzeului Naţional de Artă Contemporană, a domnului Daniel Sotiaux, delegat al Comunităţii franceze Valonia-Bruxelles la Bucureşti şi a domnului Jean-Louis Godefroid, curatorul expoziţiei, directorul Spaţiului Fotografic Contretype de la Bruxelles.

Fotografie de Philippe Herbet


Centrul de fotografie contemporană Contretype promovează şi expune fotografie contemporană din 1978, fiind un centru activ în producţie, diseminare şi editare. Într-unul dintre proiectele pe care le-a iniţiat, a invitat un grup de artişti pentru a participa la un proiect fotografic dedicat oraşului Bruxelles, care a avut drept rezultat o serie de interpretări subiective ale spaţiului urban, oraşul devenind un laborator de viziuni artistice, senzaţii, reflecţii. Expoziţia nu pretinde a fi un documentar, ea prezintă o colecţie de portrete sau scene din viaţa urbană şi pune problema rolului actual al fotografiei ca mediu artistic.

21 de artişti fotografi de naţionalităţi diferite expun în cadrul “CO2, Bruxelles la infinit”: Isabelle Arthuis, Frederic Barthes, Elina Brotherus, Sebastien Camboulive, Andre Cepeda, Jh Engstrom, Luca Etter, Alain Geronnez, Francois Goffin, Istvan Halas, Philippe Herbet, Andre Jasinski, Barbara & Michael Leisgen, Angel Marcos, Sarah Morissens, Alain Paiement, Bernard Plossu, Armand Quetsch, Sebastien Reuze şi Andreas Weinand.

Expozitia “CO2, Bruxelles la infinit” a mai fost prezentată la Paris, Cracovia şi Sao Paolo.

Expoziţia de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană poate fi vizitată în perioada 14 februarie - 20 martie 2008.

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com