Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.04.2008

Expoziţie de gravură

Joi, 17 aprilie 2008, de la ora 18:30, la Galeria Occident (strada Occidentului nr. 11, sector 1 Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de gravură a artistului belgian Roger Dewint.

Roger Dewint este născut în Bruxelles, în 1942. A studiat la Academia din Bruxelles (secţia desen şi pictură) şi din Boitsfort (atelierul lui Roger Somville). Şi-a început cariera artistică în 1971 şi, de atunci, a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. Este profesor onorific de gravură la Academia de Arte frumoase din Bruxelles. Cu peste 600 de expoziţii la activ (personale şi colective), lucrările lui Roger Dewint figurează în 70 de colecţii publice din toată lumea.

Lucrările lui Roger Dewint sunt pline de culoare şi de invenţii grafice. Fiecare gravură, în ciuda bogăţiei de detalii, dă naştere unor imagini care nu sunt neapărat vesele. Din contră, acestea se disting prin vivacitatea, densitatea, multiplicitatea şi raritatea culorilor care exclud varianta clasică alb-negru.

Utilizând cu precădere acvatinta şi acvaforte, artistul obţine un efect nervos, vibrant, nebulos în gravurile sale. În mod deliberat, este privilegiată redarea unei expresii faţă de lizibilitatea operei. Dacă aceasta pare, deseori, confuză, este pentru a traduce mai bine violenţa personajelor. Culorile vii nu sunt decât un artificiu pentru a servi mai bine brutalitatea mesajului.

Expoziţia este organizată de Galeria Occident în parteneriat cu Delegaţia Comunităţii franceze Valonia-Bruxelles la Bucureşti şi va fi deschisă în perioada 17 aprilie – 5 mai 2008.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com