Galeria de Arta

arta pentru tine

  31.01.2008

Maramureş. Fotografii de Baudoin Lotin

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti şi Delegaţia Comunităţii franceze Valonia-Bruxelles la Bucureşti prezintă în perioada 5-25 februarie 2008 expoziţia “Maramureş. Fotografii de Baudoin Lotin”.



Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 5 februarie 2008, începând cu orele 16:00, la sala “Gheorghe Focşa” a Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”. Evenimentul va avea loc în prezenţa doamnei Ana Barcă, Director de patrimoniu al muzeului, a domnului Daniel Sotiaux, Delegat al Comunităţii franceze Valonia-Bruxelles la Bucureşti, a domnului Virgil Niţulescu, Secretar general al Ministerului Culturii şi Cultelor şi a domnului Baudoin Lotin, autorul fotografiilor.

Realizate în alb şi negru, fotografiile propun o întâlnire cu Maramureşul “oamenilor adevăraţi, deschişi şi care trăiesc în natura în totală simplicitate şi armonie”. Baudoin Lotin reuşeşte astfel să surprindă prin chipuri, mişcări şi lumini, istorii scurte, dar intense.

În drumul său prin Maramureş, Baudoin Lotin se lasă sedus de forma şi construcţia căpiţelor de fân, element arhitectural omniprezent în regiune. Acestea sunt redate în fotografii de dimensiuni mai mari decât restul imaginilor, deoarece “fânul este, în Maramureş, sursă de viaţă”.

Fotograf şi realizator de documentare şi de filme ştiinţifice, Baudoin Lotin este o prezenţă constantă în spaţiul cultural belgian şi european. Atras de cadrul rural, Baudoin Lotin se prezintă ca un “fotograf al străzii”, gata să pornească în noi aventuri, să descopere noi emoţii, să împărtăşească cu ceilalţi imagini care nu au nevoie de cuvinte.

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. imi plac fotografiile. din pacate taranul roman e pe cale de disparitie. eu sunt taranca la origini dar, din pacate, de cate ori ma intorc prin locurile copilariei nu prea mai gasesc ce era. gasesc tot felul de sincretisme si sintetisme, un soi de lume oarecum dezradacinata. nu stiu daca asta este realitatea si in maramures sau bucovina.

    Comentariu de dani | 15.02.2008

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com