Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.02.2013

Au început înscrierile pentru programul “Şcoala altfel” 2013 la MNAR

Ce-a de-a doua ediţie a programului “Şcoala altfel”, dedicat activităţilor de educaţie non-formală, are loc în săptămâna 1–5 aprilie 2013. Muzeul Naţional de Artă al României se pregăteşte pentru a primi cât mai multe grupuri şcolare şi propune elevilor şi profesorilor trasee tematice interactive atât în galeriile permanente ale muzeului – Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Europeană -, cât şi la Muzeul Theodor Pallady şi la Muzeul Zambaccian.

Şcoala altfel la MNAR 2012

Muzeul Naţional de Artă al României oferă intrare gratuită grupurilor şcolare pe parcursul săptămânii “Şcoala altfel” atât la sediul central, cât şi la muzeele-satelit. Traseele sunt adaptate pentru fiecare ciclu şcolar: cele pentru clasele I-IV îi îndeamnă pe cei mici să găsească anumite detalii din tablourile expuse, în timp ce pe elevii din clasele V-VIII şi pe liceeni traseele îi ajută să descopere şi să afle mai multe informaţii despre capodoperele din galeriile permanente şi din muzeele-satelit ale MNAR - Muzeul Theodor Pallady şi Muzeul Zambaccian. Traseele cuprind informaţii semnificative despre lucrările selectate şi despre autorii lor, precum şi întrebări pentru participanţi.

Programul “Şcoala altfel” dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare a fost lansat de Ministerul Educaţiei în 2012 şi îşi propune implicarea elevilor şi a dascălilor în activităţi non-formale, care să le valorifice talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Cadrele didactice sunt rugate să-şi programeze vizitele, pentru o organizare cât mai eficientă şi pentru a evita aglomeraţiile neplăcute. Înscrierile se pot face prin telefon la 021.3148119 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.

Traseele şi informaţii suplimentare pentru învăţători şi profesori vor putea fi descărcate de pe site-ul muzeului, începând cu 15 martie 2013.

Şcoala altfel la MNAR 2012

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
2 comentarii

Alte articole pe subiecte similare

2 comentarii »

  1. Buna seara,
    Sunt profesor la Liceul teoretic Jean Monnet, clasa aII-a. As dori sa programez o vizita la Muzeul de Arta in perioada 1-5 aprilie 2013, in saptamana “Sa fii mai bun, sa stii mai multe!” Nu stiu unde ar fi cel mai indicat, copiii fiind de 8- 9 ani. Astept de la dumneavoastra o propunere, dar nu in ziua de 4 aprilie, fiind programata atunci alta activitate.
    Va multumesc,
    Finica Dadal

    Comentariu de Dadal Finica | 13.02.2013

  2. Datele de contact pentru MNAR sunt în ştire.

    Comentariu de Lucian Velea | 13.02.2013

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com