Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.02.2012

Mărţişorul în grădiniţe

Asociaţia “De dragul artei” propune în grădinițe, în perioada premergătoare sărbătorii de 1 Martie, un program special de educaţie creativă adresat preșcolarilor: “Povestea mărțișorului”. Programul propune două tipuri de activităţi într-unul singur, care durează o oră: povestea despre sărbătoarea mărțișorului și despre personajul Baba Dochia şi un atelier creativ în timpul căruia copiii vor realiza mărțișoare din materiale naturale.

Mărţişoare

Povestea spusă copiilor de un educator de muzeu talentat este despre băiatul Mărțișor care se întâlnește cu fata Babei Dochia și, pentru că el era tare priceput la chemarea primăverii, îi oferă fragi, iar Baba, odată pornită spre munte și prea sigură pe primele raze de soare, se pornește să-și lepede cojoacele. Se va mai vorbi cu copiii despre semnificația tradițională a mărțișorului, despre venirea primăverii și despre cum își făceau mărțișoare copii pe vremuri. În partea de atelier, cei mici vor confecționa mărțișoare din materiale naturale puse la dispoziție de Asociație.

Programările se fac prin e-mail la programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un e-mail al organizatorilor) sau la telefonul 0745.495.404. Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie să conţină minimum 10 şi maximum 20 de copii, iar programul se poate desfășura de luni până vineri la ora stabilită de educatori, în cadrul grădinițelor.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com