Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.12.2010

De Sărbători

La apropierea Sărbătorilor Crăciunului, Teatrul Naţional I.L. Caragiale îşi întâmpină spectatorii nu doar cu premiere, ci şi cu o nouă expoziţie, în cadrul programului, recent lansat, TNB Parateatral - Vizual. „De Sărbători” se intitulează, simplu, expoziţia pictorului naiv, totodată sculptor iconograf şi poet ţăran, Gheorghe Ciobanu. Lucrările sale, cu o anecdotică bogată inspirată din lumea magică a satului, adevărată bucurie a ochiului, vor fi expuse în foaierul Sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional începând cu data de 14 decembrie 2010, unde vor putea fi vizionate până la sfârşitul lunii ianuarie 2011. Vernisajul expoziţiei are loc marţi, 14 decembrie, de la ora 18:00, în prezenţa pictorului. Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional, va rosti un cuvânt introductiv.

Gheorghe Ciobanu este un nume deja consacrat în galeria de azi a pictorilor naivi, cu un palmares bogat de expoziţii în ţară şi în străinătate. Crezul lui artistic conţine un minunat mesaj de optimism şi, de aceea, expoziţia sa trebuie privită şi primită ca un adevărat cadou „De Sărbători”:

„Atâta frumuseţe a pus Dumnezeu în lumea aceasta, anume pentru bucuria oamenilor, încât n-ar trebui să existe pe lume oameni trişti, îngrijoraţi şi răi. Sigur, viaţa are barierele şi încercările ei, dar trebuie să ne facem timp şi să deschidem ochii larg, ca să conştientizăm frumuseţea lumii, perfecţiunea creaţiei Divine. “Bucuraţi-vă! Iubiţi-vă!” - ne-a învăţat Iisus Hristos, dar mulţi dintre noi trăim plini de furie şi de ură. Ne trebuie atât de puţin ca să fim fericiţi! Eu, când stau în genunchi şi pictez, mă rog la Dumnezeu să-mi dea şi mie puţină frumuseţe să pun în tablourile mele, din cea multă pe care el a pus-o în creaţia Sa. Iar când începe să se lege tabloul, să apară de sub pensulă, atunci simt o bucurie şi o plinătate care mă vindeca de toate relele şi mă face fericit…”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com