Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.03.2009

AiR Romania / Bulgaria

Pro Helvetia – Swiss Arts Council anunţă continuarea Programului “AiR Romania/Bulgaria”, un program de rezidenţe artistice pentru artişti români şi bulgari care se derulează în perioada 2008-2010. În România, programul este administrat de United Experts - birou de consultanţă şi coaching în cultură, pe baza unui mandat Pro Helvetia – Swiss Arts Council.

Prin acest program, Pro Helvetia urmăreşte încurajarea schimburilor interculturale în domeniul artelor vizuale, muzicii, literaturii şi dansului. Programul de rezidenţă presupune anual un schimb bilateral de artişti (un artist din România, respectiv din Bulgaria, în rezidenţă în Elveţia şi doi artişti elveţieni în rezidenţă în România, respectiv Bulgaria), într-unul sau mai multe domenii artistice.

Pentru anul 2009, se va organiza o rezidenţă pentru un artist vizual român în Elveţia, la Fundaziun NAIRS Art Cultura Engiadina, Center da cultura und Artists-in-residence-Programm (http://www.nairs.ch), în perioada 1 septembrie – 31 octombrie.

Se asigură suport financiar pentru: transportul internaţional (bilet de avion), transport local în Elveţia, pe bază de abonament, cazare şi diurnă. De asemenea, artistul selectat va beneficia de un coach elveţian pe perioada rezidenţei.

Artiştii români interesaţi de participarea la acest program de rezidenţe trebuie să aibă experienţă artistică relevantă, să fie interesaţi de cultura ţării gazdă şi să cunoască cel puţin o limbă de circulaţie internaţională (engleză şi/sau germană).

Aplicaţia trebuie să conţină următoarele informaţii/documente:
1. Informaţii despre aplicant: numele şi prenumele artistului, data şi locul naşterii, starea civilă, adresa, telefon, e-mail, website, limbi străine cunoscute (la ce nivel)
2. Curriculum Vitae
3. Motivaţia pentru candidatură la acest program de rezidenţe, incluzând şi o scurtă descriere a proiectului ce urmează a fi realizat pe perioada rezidenţei.
4. Documentaţie relevantă despre lucrările şi proiectele realizate până în prezent (video, foto, publicaţii, articole de presă etc).

Plicurile conţinând documentaţia de aplicaţie se vor inscripţiona cu menţiunea “pentru AiR Program” şi se vor trimite prin poştă la adresa: Ispas Iuliana Larisa, CP 44 -11, 042350 Bucureşti. Data limită de primire a documentelor este 27 martie 2009. Aplicaţiile care vor sosi după această dată nu vor fi luate în considerare, chiar dacă data poştei este 27 martie 2009. Informaţii suplimentare se pot obţine la e-mail larisa@unitedexperts.ro sau la telefon 0744.434721, Larisa Ispas, administrator de program.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com