Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.07.2013

Lee Harvey Roswell şi teoria nimicului în artă

Lee Harvey Roswell este un artist autodidact din Freefall, New York, ale cărui lucrări sunt notabile pentru amestecul lor de angoasă şi umor. Teme precum moartea şi entropia, suferinţa şi inutilitatea se regăsesc la un loc în lumea sa distinctiv suprarealistă, deseori de coşmar. Rezultatul este simultan ridiculizare şi melancolie. Locuieşte în San Francisco, iar lucrările acestuia sunt expuse, colecţionate şi publicate în toată lumea.


Ideile sale despre artă se regăsesc în “The Nothing Manifesto” prin care pornind de la replica shakespeariană: “nimicul va apărea din nimic” face o analogie cu tradiţia din pictură. Pictorul are pânzele, şevaletul, sau orice altă suprafaţă de lucru, adică din punct de vedere vizual nimic. Apoi, pictorul îşi ia pigmenţii şi uneltele de lucru, pensulele, şi, printr-un proces al ochiului şi mâinii, acoperă această suprafaţă. Însă încă o dată, fiziologic, spiritual vorbind, pictorul doar a acoperit nimicul cu nimic.

Lee Harvey Roswell este interesat în crearea poveştilor care implică imaginile fantastice să fie culese de acele adâncimi fertile ale minţii creative, neurotice. Obiecte concrete în mişcare nebună, reflectând toate elementele seducătoare şi terifiante ale existenţei. Ochiul este precursorul indiscutabil al simţurilor, iar oamenii sunt specii care se bazează în special pe simţul văzului.

Lee Harvey Roswell consideră pictorii iluzionişti care transformă nimicul în artifacte de sustenabilitate spirituală, preoţi care se ridică deasupra realitaţii umane devoratoare, un canal conductor prin care, triumfător, nimicul devine ceva.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com