Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.07.2007

Graffiti în China

Nu toate oraşele sunt Florenţa sau Veneţia, unde este suficient să roteşti privirea de jur-împrejur pentru a putea admira frumuseţi arhitecturale care fac dintr-o simplă plimbare în aer liber o adevărată incursiune în istoria artei, însă e la îndemâna oricărui oraş din lume să înveselească faţadele clădirilor cu desene colorate. Astfel, cenusiul betonului, care apasă aşa de tare asupra retinei, încât te sileşte să-ţi subţiezi privirea catre peticul de cer albastru ce abia răzbate printre unghiurile ascutite ale blocurilor, s-ar îmbrăca în veşminte cromatice atrăgătoare, îmbiind la joc şi redescoperirea bucuriei vieţii citadine.

Publicat de Silvia Velea
in categoriile Graffiti
2 comentarii

Alte articole pe subiecte similare

2 comentarii »

  1. Graffiti este considerata “crima” de catre politisti etc…dar defapt pentru noi este o arta …avem placere sa desenam pe pereti…si asa cum zice si in chestia asta de mai sus , doar graffiti-ul fac strazile mai colorate!!!

    Comentariu de Dragos | 21.01.2008

  2. Depinde de culori şi desen. Şi eu cred că e o “crimă” să desenezi pe pereţii blocurilor, la dimensiuni strivitoare, tot felul de coşmaruri. Nu oricine pune mâna pe un graffiti este artist. Faţadele blocurilor nu sunt nişte şevalete la îndemână pentru o pictură în “plein-air”, la dispoziţia oricui se simte chinuit de talent. Lucrul acesta, al “colorării” străzilor, trebuie realizat cu cap şi simţ de răspundere, la fel ca un proiect edilitar serios.

    Comentariu de Silvia Velea | 21.01.2008

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com