Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.07.2007

Aqua-relă

De fiecare dată când îmi vin în minte cuvintele lui Picasso, care afirmă că “Dumnezeu este realmente doar un alt artist. El a inventat elefantul, girafa şi pisica”, mă trezesc zâmbind. Nu fiindcă interpretez cu uşurinţă cuvintele sale, ci tocmai fiindcă văd în ele o admiraţie simplu şi profund exprimată, o mărturisire de credinţă pentru ceea ce ar trebui să fie menirea unui artist, aceea de a insufla viaţă creaţiilor sale.

Plecând de la această perspectivă asupra lumii, cu atât mai fascinante mi se par performanţele fotografiei de a surprinde frumuseţea “artei lui Dumnezeu”, combinând cele mai delicate materiale şi culori, cele mai fine nuanţe şi reflexii, cele mai neaşteptate aspecte si viziuni, dezvăluind noi alcătuiri, ca într-un joc caleidoscopic, făcând posibil ca cerul albastru şi un crâmpei de câmp cu flori să se poată uni în cristalinul unui strop de apă, ca într-un bob de chihlimbar…

Summer snow globes

Summer snow globes


Steve Wall este un fotograf amator american, după spusele sale, care a făcut o adevărată obsesie pentru stropul de apă. “Dar ca să vă răspund la întrebări: 1) da, este doar apă obişnuită, 2) imaginile sunt reflexii răsturnate a ceea ce se află chiar în spatele picăturii de apă şi 3) da, sunt reale! Priviţi cu atenţie şi de foarte aproape în propria voastră grădină, după ce a plouat, şi veţi fi uimiţi!”

Sun drops

Sun drops

Paper crane drops

Paper crane drops

Lilly drops

Lilly drops

Orange drops

Orange drops

Multitasking drop

Multitasking drop

Flags

Flags

Publicat de Silvia Velea
in categoriile Fotografie, Teme artistice
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Induiosator pana la lacrimi… de frumusete!!!

    Comentariu de Alina Anghel-Holban | 31.07.2007

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com