Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.01.2010

Vechiul Braşov

În perioada 1-28 februarie 2010, Alliance Francaise de Brasov (Casa Baiulescu, Strada Eroilor nr. 33) prezintă expoziţia de pictură, acuarelă şi pastel a artistei Dorina Pădineanu, intitulată “Vechiul Braşov”, cu lucrări care fac parte dintr-un ciclu pe care îl reia cu drag pentru oraşul său natal.Pictura Dorinei Pădineanu are străluciri de email mai ales atunci când lucrează în ulei pe pânză ori pe carton. Nuanţele de albastru, roşu sau verde se regăsesc pretutindeni în creaţia acestei artiste atunci când surprinde peisaje din Braşovul natal dar şi când pictează mările lumii.
Există o ordine şi o asprime seducătoare în compoziţiile Dorinei Pădineanu. În legile după care se ghidează plasticiana, detaliile - prin acurateţea şi sensibilitatea observaţiei - construiesc prin alăturare ori juxtapunere parţială, imaginea finală, opera de artă.

Dorina Pădineanu spune: “Pentru mine, desenul, culoarea aplicată pe diverse materiale este un limbaj de comunicare, pe care l-am învăţat aşa cum învăţăm să vorbim, şi care, asemeni vorbirii, evoluează neîncetat. Limbajul acesta plastic e pentru mine şi mijloc de a cunoaşte lumea, complexitatea universurilor ce mă înconjoară. În această expoziţie am adunat lucrări cu care ilustrez impresiile prezente, amintirile din copilăria şi tinereţea petrecute în centrul Vechiului Braşov. Acest demers mi-a prilejuit experimentul diverselor tehnici; am realizat variaţiuni, folosind aceeaşi tema a unei imagini. Casa Sfatului are vreo zece reprezentări portret, care sper să atragă atenţia. Am vrut să surprind o latură poetică a acestui frumos oraş, destul de cercetat de literaţi, poeţi, istorici, dar parcă nu suficient de artiştii vizuali. Cred că braşovenii, hotelierii, ar trebui să-şi decoreze interioarele cu imagini ale oraşului lor, aşa cum se întâmplă prin alte părţi.”

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Roxana Păsculescu
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com