Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.09.2007

Brian Dettmer

Artist american, născut în 1974, Brian Dettmer este specializat în altered art. Creaţiile sale sunt realizate mai ales din cărţi, dar şi din hărţi, discuri şi casete audio. Acestea capătă o viaţă nouă, transmiţând mesaje într-o altă manieră decât cea iniţială.

Cele mai multe lucrări ale lui Brian Dettmer sunt obţinute din cărţi, în special cele cu o simbolistică puternică: dicţionare şi enciclopedii, tratate medicale, cărţi ştiinţifice şi tehnice, cărţi de istorie, benzi desenate etc. Artistul decupează coperta şi paginile la diferite niveluri şi se foloseşte de imaginile existente în carte şi de alte elemente pentru a crea un mesaj artistic derivat din acestea. Într-un fel, este o disecţie care relevă interiorul în modalităţi neaşteptate. Şi formele au un rol important, atât prin decupare, cât şi prin curbarea cărţilor, în unele cazuri.

Alte lucrări interesante ale lui Brian Dettmer sunt combinaţii de hărţi, personaje alcătuite din casete audio topite, flori formate din benzi video. Artistul încearcă în permanenţă să găsească noi căi de a extrage mesaje inedite.

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com