Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.05.2010

Joacă-te la Conu’ Zambacu: goana după comoară

Muzeul Naţional de Artă al României a pregătit pentru 1 iunie 2010 - Ziua Copilului un program special, intitulat “Joacă-te la Conu’ Zambacu: goana după comoară”. Programul se va desfăşura la Muzeul Zambaccian (Str. Muzeul K.H. Zambaccian, nr. 21 A, Bucureşti), între orele 11:00-17:00. Sunt aşteptaţi copii de toate vârstele însoţiţi de părinţi, sau elevi însoţiţi de profesori. Vizită, joacă, răspunsuri la întrebări, descifrări de detalii din imagini şi uite aşa, din tablou în tablou, se va ajunge la comoara ascunsă. Intrarea este liberă pentru copii.

“Portret de copil” de Nicolae Tonitza


Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României în luna iunie 2010 se intitulează “Poveşti copilăreşti” şi au loc în Galeria Naţională. Parcurgând la pas galeria, particanţii vor descoperi chipuri de copii în lucrările artiştilor români, de la „primitivii” picturii româneşti moderne la Theodor Aman, Ioan Georgescu sau Nicolae Tonitza. În atelierul de creaţie (sau în curtea muzeului, dacă e vreme frumoasă) se vor compune fragmente din viaţa copiilor de ieri şi de azi.

  • Sâmbătă, 5 iunie, şi duminică, 6 iunie, orele 11:00 - pentru copii de 6-8 ani;
  • Sâmbătă, 12 iunie, şi duminică, 13 iunie, orele 11:00 - pentru copii de 8-10 ani;
  • Sâmbătă, 19 iunie, şi duminică, 20 iunie, orele 11:00 - pentru copii de 4-6 ani;
  • Sâmbătă, 19 iunie, şi duminică, 20 iunie, orele 15:00 - pentru copii de 10-12 ani.

Participarea se face pe bază de programare la telefon: 021/313.30.30, int 923 sau prin e-mail: familii@art.museum.ro . Tariful este de 5 lei/participant. Înscrierile, pentru fiecare grupă de vârstă, se fac în săptămâna care precedă programul.

Sâmbătă, 26 iunie 2010, de la ora 13:00, are loc atelierul ludic “Pasărea ascunsă în piatră”, un spaţiu interactiv de iniţiere în opera lui Constantin Brâncuşi, dedicat copiilor între 4 şi 12 ani. Atelierul este structurat în 8 secţiuni interactive ce pun “în joc” tematica şi vocabularul plastic al operei lui Constantin Brâncuşi: materiale, unelte, forme. Copiii sunt invitaţi astfel să pătrundă în universul operei brâncuşiene prin intermediul jocului, al simţurilor şi al experienţei directe. Inedit în România, acest spaţiu ludic a fost conceput de către specialiştii în educaţie ai Muzeului Naţional de Artă Modernă Georges Pompidou din Paris şi donat Muzeului Naţional de Artă al României, după ce a fost itinerat în mai multe ţări europene.

Participarea se face pe bază de programare la telefon: 021/313.30.30 sau prin e-mail: familii@art.museum.ro. Tariful pentru atelierul ludic este de 10 lei/participant. Bilet special atelier ludic şi vizită în Galeria de Artă Românească Modernă: 12 lei/participant.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com