Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.02.2012

Susan Herbert

Susan Herbert s-a născut în Hampton (Arden) la 30 septembrie 1945 şi a fost educată la liceul Solihull. Mai târziu a studiat un singur semestru la Şcoala de Arte Ruskin din Oxford (1972). Şi-a început cariera în sălile de bilete ale Royal Shakespeare Theatre din Stratford-upon-Avon (1963-68), London Coliseum (1968-75) şi Theatre Royal din Bath (1976-78). Aceste posturi i-au permis să-şi ţină primele expoziţii în holurile teatrelor, colecţiile incluzând portrete teatrale şi o serie de imagini cu şoareci care narau povestea “Inelului Nibelungilor” lui Wagner. Lucrările au dus la dezvoltarea artei antropomorfice care plasa animalele în ambianţa picturilor Vechilor Maeştri şi ale scrierilor shakespeariene şi operelor lirice. Până la sfârşitul anilor ‘70 a devenit artistă independentă, expunându-şi lucrările în permanenţă la Theatre Royal şi Kings Circus Gallery din Bath. În anii ‘80 şi-a lărgit aria de preocupări expunând miniaturi în SUA (1984) şi scoţând pe piaţă o ediţie limitată de cărţi poştale şi fotografii ale picturilor (1989). O expoziţie majoră cu lucrările sale a fost expusă în 1990 la Crypt Gallery de pe St Martin-in-the-Fields din Londra. De-a lungul anilor ‘90 şi-a mărit publicul publicând o serie de cărţi la editura Thames & Hudson, printre ele numărându-se “The Diary of A Victorian Cat (1991) şi “Impressionist Cats” (1992). Popularitatea sa internaţională i-a fost confirmată printr-un turneu de expoziţii care a debutat la Tokio în 1995.


De-a lungul secolelor, pisicile au fost înfăţişate în artă în diferite ipostaze. Susan Herbert este una dintre cele mai faimoase artiste care se foloseşte de pisici ca sursă de inspiraţie.

Picturile ne sunt familiare deoarece se bazează pe lucrări de artă foarte cunoscute, cum ar fi picturile impresioniştilor Renoir şi Monet şi, fireşte, oamenii au fost înlocuiţi de feline. Pisica lui Susan, Polly, apare în multe picturi de ale sale, de multe ori în ipostaza unei broşe camelie.

Prima carte a lui Susan Herbert este o colecţie de 16 capodopere reorchestrate cu pisici. A fost publicată în 1990 cu titlul de “A Cats Gallery of Art”. Cartea a fost foarte bine primită, fapt care a încurajat-o să continue. Pentru ultima sa carte cu pisici costumate, Susan Herbert părăseşte capodoperele artelor frumoase pentru a se îndrepta spre capodoperele lui Shakespeare. Pictând în stilul său familiar şi foarte popular, această artistă plină de imaginaţie prezintă un şir irezistibil de personaje bine cunoscute din piesele shakespeariene, de la tragica “Romeo şi Julieta”, la poznaşa “Titania”; de la frumoasa “Cleopatra” la ştrengara “Falstaff”. Prin cele 32 de picturi hipnotizante, artista deschide o lume shakespeariană neaşteptată interpretată de pisici cu ale lor tertipuri câştigătoare. Admiratorii săi devotaţi au considerat această nouă colecţie plină de umorul, farmecul şi sensibilitatea primelor sale cărţi, iar nou-iniţiaţii în arta sa au fost surprinşi şi încântaţi de fineţea pe care o aduce portretelor cu pisici în veşminte neobişnuite.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com