Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.06.2014

Ziua Universală a Iei 2014

În perioada 20 -24 iunie 2014, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Future Capital organizează Ziua Universală a Iei, o continuare a proiectului iniţiat de comunitatea social media La Blouse Roumaine în anul 2013, când şase continente, 48 de ţări, 109 localităţi, 143 de evenimente au sărbătorit cu entuziasm ia, transformând-o într-o adevărată stare de spirit, o nemărginită bucurie a contopirii cu natura, a prosperităţii şi a dragostei.

Ziua Universală a Iei

Evenimentul începe anul acesta pe data de 20 iunie, în ajunul solstiţiului de vară şi se termină pe 24 iunie, de Sânziene. În acest an, organizatorii propun tuturor instituţiilor de învăţământ din România şi din diasporă să celebreze Ziua Universală a Iei şi încheierea anului şcolar pe 20 iunie 2014, prin purtarea iilor, cămăşilor şi costumelor tradiţionale, atât de către elevi, cât şi de către cadrele didactice.

„Elevii şi profesorii vor celebra împreună, în ţară şi pe toate meridianele globului, IA şi cultura tradiţională din spaţiul românesc. Astfel, vom da startul poveştii, căci IA reprezintă mai mult decât o haină. IA este o stare, o conştiinţă, este legătura care uneşte timp şi spaţiu, care îmbracă prezentul cu moştenirea străbunilor”, a declarat Andreea Ciortea, reprezentant Future Capital.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este gazda a patru zile de poveste, timp în care toţi cei entuziaşti pot să se iniţieze în arta făuririi de bijuterii şi semne cusute sub îndrumarea unor talentaţi meșteri populari, să participe la un târg de ii, să depene legende de Sânziene. Din program mai fac parte o paradă a iilor, concursul “Cea mai frumoasa ie”, plimbări cu Biciclete Cochete, organizate de asociaţia cu acelaşi nume, un program de animaţii gastronomice, Sânziene Party în Oldies Pub-Live Music şi multe alte surprize.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Arta textila
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com