Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.12.2012

Ziua Luptătorului Antiterorist

Romfilatelia, societatea care înscrie periodic în programul său noi tematici reprezentative pentru România, demonstrând astfel că filatelia cultivă valorile naţionale şi este martorul şi mesagerul marilor evenimente, celebrează Ziua Luptătorului Antiterorist și introduce în circulație o emisiune de mărci poștale dedicată acestui eveniment, alcătuită din două mărci poștale cu valorile nominale de 1 leu și 8,10 lei, un plic prima zi, un carton filatelic și un întreg poștal. Începând din 21 decembrie 2012, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ziua Luptătorului Antiterorist

Pe fondul acțiunilor teroriste din anii ’70 și ca o reacție firească de autoprotecție, de-a lungul timpului, în România, au fost constituite diverse instituții cu responsabilități antiteroriste, de la o primă structură înființată în 1974 până la Uniunea Specială de Luptă Antiteroristă (USLA)–1977 și Brigada Antiteroristă în 1990.

Datorită experienţei câştigate şi a recunoaşterii rezultatelor muncii depuse de-a lungul existenţei sale, drapelul de luptă al Brigăzii Antiteroriste a fost decorat, în anul 2002, cu Ordinul naţional „PENTRU MERIT” în grad de Cavaler. Brigada Antiteroristă comemorează, an de an, la 24 decembrie, Ziua Luptătorului Antiterorist, înclinând in memoriam drapelul de luptă al unităţii, ca semn de profund respect faţă de înaintaşi.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com