Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.08.2012

Veronica Solomon - invitată la Berlin

Între 4 şi 16 septembrie 2012 se desfăşoară la Berlin cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură, de această dată sub titlul “Europe Now”. În cadrul secţiunii “Literatură şi Artă”, este organizată pentru a doua oară o zi destinată nuvelei grafice, la care invitată este şi artista română Veronica Solomon - participare susţinută de Institutul Cultural Român din Berlin.

Vernisajul expoziţiei “Lumea suprareală – Nuvele grafice din Europa” are loc pe data de 8 septembrie 2012, ora 19:00, la Institutul Francez din Berlin. Veronica Solomon expune alături de nume importante ale genului: Marzena Sowa, Sylvan Savoia, Max, Igort, Anna Sailamaa, Rafal Skarzycki, Tomas Lesniak, Tassos Marangos, Camille Jourdy, Fabienne Loodts, Judith Vanistendaels.

Cunoscută sub pseudonimul Inkamon, Veronica Solomon este o artistă interdisciplinară, autoare de comics, ilustraţii şi animaţii. În cadrul expoziţiei va prezenta fragmente din cel mai recent proiect de ilustraţie al său, pentru romanul „O fereastră întunecată“ de Florin Ieremia, care urmează să apară în această toamnă la Editura Polirom.

Veronica Solomon a crescut în Transilvania unde a s-a specializat pe design vestimentar în timpul liceului. A absolvit în 2003 Universitatea de Arte, la specializarea „ceramică”. În prezent locuieşte în Berlin şi se specializează pe animaţie în cadrul facultăţii „HFF Potsdam Babelsberg”. Veronica Solomon se numără printre cei mai importanţi artişti contemporani în domeniu.

Organizat anul acesta după un nou concept, interdisciplinar, gândit să pună mult mai mult în valoare interacţiunea dintre diferitele tipuri de exprimare artistică, festivalul se desfăşoară simultan, în mai multe locuri importante din Berlin: Haus der Berliner Festspiele, Teatrul German, Literaturhaus. Festivalul este susţinut de Fundaţia pentru artă şi politică Peter Weiss, de Berliner Festspiele şi este finanţat de Hauptstadtkulturfonds şi de Ministerul german al Afacerilor Externe. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.literaturfestival.com.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com