Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.05.2014

Traversare. Eu sunt sistemul

Marţi, 20 mai 2014, de la ora 19:00, în Spațiul Aiurart din București (Lirei 21) se vernisează expoziţia “Traversare. Eu sunt sistemul”, semnată Daniel Bălănescu. Curatorul expoziţiei este Dan Pleșa. Expoziţia poate fi vizitată până pe 21 iunie 2014.

Proiectul lui Daniel Bălănescu este un unul grav, centrat în jurul temelor inconfortabile care vorbesc despre relaţia dintre individ şi societate, dintre libertatea de a alege şi putere. Nu este, în niciun caz, o expoziţie politică, deşi vorbeşte despre revoltă şi libertate. Alergătorul (Running Man) este elementul-cheie care traversează lucrări extrem de diverse, combinând pictura clasică, desenul textil, desene din ciment şi - cea mai spectaculoasă instalaţie a expoziţiei - seria cartelelor de metrou, realizate de artist prin desenarea a peste 2000 de cartele de metrou.

Pentru cei care frecventează lumea artistică din Bucureşti, Daniel Bălănescu este o legendă urbană. Discreţia din ultimii ani, în care nu a expus decât în afara ţării, personalitatea flamboaiantă a artistului, impertinenţa temelor abordate, virtuozitatea cu care acesta mixează tehnici şi materiale diverse în creaţiile sale, sunt câteva dintre motivele pentru care expoziţia “Traversare. Eu sunt sistemul” de la Aiurart nu trebuie ratată de cei care sunt interesaţi de propunerile galeriilor bucureştene.

Daniel Bălănescu a absolvit Universitatea de Artă din Bucureşti în 1998. A ilustrat cărţi, a pictat decoruri de teatru şi film. De câţiva ani locuieşte în Marea Britanie, la Oxford. A expus de-a lungul timpului în întreaga lume: Paris, Tokyo, Bogota, Köln, Istanbul, Budapesta. “Traversare. Eu sunt sistemul” este prima expoziţie personală în România după mai bine de şapte ani în care lucrările lui Daniel Bălănescu au mai putut fi văzute doar sporadic, în expoziţii de grup, în galeriile din România.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com