Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.05.2010

Teleobiectivul AF-S NIKKOR 200-400mm f/4G ED VR II

Nikon anunţă lansarea obiectivului AF-S NIKKOR 200-400mm f/4G ED VR II. Acest obiectiv înlocuieşte foarte apreciatul AF-S Zoom NIKKOR 200-400mm f/4G IF-ED VR şi este prevăzut cu noua generaţie a tehnologiei de reducere a vibraţiilor (VR II), cu un strat de acoperire Nano Crystal şi cu noul mod A/M, ceea ce-l transformă în alegerea ideală din punct de vedere al versatilităţii pentru fotoreporteri şi pentru fotografii de natură. Acest tip de obiectiv zoom super telefotografic este unic pe piaţă şi reflectă angajamentul continuu al Nikon de a inova în domeniul opticii foto.

Nikkor

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software al Nikon Europe, a declarat: „Evoluţia rapidă a tehnologiei optice şi angajamentul continuu al Nikon de a oferi produse de top au determinat recentele actualizări ale obiectivelor profesionale. Datorită funcţiilor suplimentare şi caracteristicilor îmbunătăţite, obiectivul AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II oferă rezultate optice excepţionale care îi vor încânta chiar şi pe cei mai exigenţi fotografi profesionişti.”

A doua generaţie a tehnologiei de reducere a vibraţiilor (VRII) oferă posibilitatea de a realiza fotografii la viteze de declanşare cu până la patru paşi mai lente, permiţând astfel obţinerea unor imagini mai clare la fotografierea cu aparatul ţinut în mâna. Noul mod de focalizare, A/M, adăugat modurilor deja existente M/A şi M permite utilizarea prioritară a focalizării automate chiar dacă inelul de focalizare este manevrat în timpul realizării fotografiei.

Obiectivul AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II are acum integrat stratul anti-reflexie Nano Crystal, care atenuează în mod semnificativ apariţiile fantomatice şi palele luminoase, precum şi patru elemente de sticlă ED ce minimizează reflexiile interne şi distorsiunile. Astfel sunt obţinute imagini detaliate, cu contrast ridicat, chiar şi în condiţii dificile de iluminare. Având o greutate medie pentru un teleobiectiv, 3.3 kg, noul AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II poate înlocui cu succes mai multe obiective cu lungimi focale mari, care cumulate ar cântări de câteva ori mai mult. În plus, acest obiectiv este furnizat împreună cu un rucsac Ballistic, care permite transportarea sa cu uşurinţă şi în siguranţă.

AF-S NIKKOR 200-400mm F/4G ED VR II va fi disponibil în România prin intermediul partenerilor oficiali Nikon începând cu luna iunie 2010.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com