Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.03.2008

Segment Temporal

Miercuri, 12 martie 2008, ora 19:00, va avea loc la Anaid Art Gallery lansarea proiectului “Antagonism cerebral”, curator fiind Diana Dochia. Prima expoziţie, “Segment Temporal”, va cuprinde lucrări de Traian Boldea, Sorana Ţăruş, András Szabó.

Acest proiect curatorial se va desfăşura în perioada martie – august 2008, reprezentând o platformă program de iniţiere şi prezentare a artei contemporane româneşti prin intermediul a trei expoziţii. Cele trei expoziţii vor fi gândite ca secvenţe distincte, prin punerea în relaţie a diferitelor medii de expresie, de la mediile tradiţionale ca pictura, desenul, sculptura, grafica, până la noile forme de expresie artistică ca fotografia, arta video, performance-ul. Proiectul va cuprinde atât artişti contemporani cunoscuţi scenei de artă, cât şi lansarea unor noi nume în universul artei contemporane romaneşti. “Antagonism cerebral” a fost gândit ca o dezvoltare în cadrul unui organism ce îndeplineşte o activitate a unor funcţii opuse. Un fel de organism ce împiedică dezvoltarea altor organisme. Un paralelism între acest organism viu şi lumea plină de contraste şi contradicţii în care trăim.

“Segment Temporal” descrie o breşă în timp, o fragmentare şi o discontinuitate, o spărtură, o deschidere. Concepută pe principiul “aici nu ai ce căuta” şi ilustrând situaţii sau fragmente captate din realitatea înconjurătoare, expoziţia celor trei artişti conturează o lume ca un labirint de posibilităţi, de timpuri paralele în care se întrepătrund epoci trecute şi viitoare.

“Segment Temporal” nu conturează un întreg, ci mai degrabă o stare de fapt, o interogare a societăţii în care trăim, o contextualizare a fenomenului artistic în cadrul unei societăţi acaparate de o pendulare liberă între ce a fost şi ce va fi, între înainte şi înapoi. Este o “lume posibilă” născută în urma “descompunerii marilor povestiri”, cum afirma Jean-François Lyotard.

Designul de expunere va fi realizat de arhitectul Attila Kim în cadrul programului “anaid art + architecture project”, iniţiat de Anaid Art Gallery şi Studio Kim Bucşa Diaconu.

Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 12 martie 2008 – 18 aprilie 2008, de luni până vineri între orele 11-19, sâmbăta între orele 10-18.

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com