Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.08.2011

Primul obiectiv DX de macro cu diafragma 2.8 de la Nikon

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G este primul obiectiv de macro cu o diafragma de f/2.8 produs de Nikon pentru formatul DSLR DX. Acesta cuprinde un unghi de câmp echivalent cu 60 mm în formatul FX. Focalizând de la minimum 16,3 cm de subiect şi beneficiind de un raport de reproducere de 1:1, oferă performanţă macro veritabilă pentru iubitorii acestui gen de fotografie care deţin aparate foto Nikon DX.

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Aplicaţiile noului AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G merg însă dincolo de fotografia macro. Distanţa focală, precum şi diafragma maximă, îl recomandă pentru fotografia de portret, dar şi pentru fotografia de interior sau cea de noapte. Cu ajutorul diafragmei maxime de f/2.8, subiecţii pot fi scoşi în evidenţă printr-un efect bokeh plăcut. În lumină scăzută, diafragma maximă oferă posibilitatea realizării de cadre clare, fără a fi necesară poziţionarea aparatului pe un trepied.

Motorul integrat SWM (Silent Wave Motor) focalizează rapid şi silenţios cu orice model de aparat foto Nikon DSLR, oferind o punere la punct exactă, chiar şi la diafragme foarte rapide, când profunzimea de câmp este foarte îngustă.

Zurab Kiknadze, Product Manager Obiective, Accesorii şi Software, Nikon Europe, declară: „Acest obiectiv macro specializat vă permite să surprindeţi detalii fine imposibil de surprins cu obiectivul standard din kit. Este o modalitate convenabilă de a descoperi lumea fotografiei macro şi este suficient de versatil astfel încât nu limitează fotografii la acest domeniu specific.”

Obiectivul AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G este compact şi uşor, greutatea de doar 235g recomandându-l şi pentru modelele DSLR mai mici, precum Nikon D3100 şi D5100.

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G va fi disponibil în magazine în luna august 2011.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com