Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.05.2010

Play!

Accademia di Romania găzduieşte în perioada 25-30 mai 2010, în cadrul târgului de artă contemporană „Roma. The Road to Contemporary Art” expoziţia intitulată „Play!”. Expoziţia îi are ca invitaţi pe artiştii Radu Comşa, Alex Mirutziu şi Vlad Olariu, în timp ce proiectul curatorial este semnat de Mirela Pribac.

Play!

„Play!” îşi propune să investigheze mecanismele jocului în calitate nu doar de act simptomatic al copilăriei, ci şi în calitate de act intim legat de societatea contemporană. Se trece, aşadar, de la homo ludens al lui Johan Huizinga, a cărui existenţă e definită şi confirmată de jocul perceput ca fundament cultural, la homo ludens post-ludus care prin mecanisme ludice al căror control l-a pierdut ajunge să se auto-saboteze, să intre în coliziune cu convenţiile de natură socio-politică, să îşi autolezioneze imaginea şi cariera. Cei trei artişti invitaţi să dezvolte această tematică - Radu Comşa, Alex Mirutziu şi Vlad Olariu – se întâlnesc la nivelul acelei membrane prin care cele două universuri reuşesc să devină permeabile unul altuia, acolo unde jocul devine viaţă, unde viaţa este – pentru scurt timp – răspuns dat jocului pentru a se transforma mai apoi în marea sa întrebare. Artiştii vor prezenta opere de pictură, sculptură şi performance împreună cu o serie de intervenţii site-specific în spaţiile din Accademia di Romania.
Play! este în acelaşti timp platforma unui experiment ludic, al artei ca joc, al obiectului artistic ca interogare jucăuşă şi în acelaşi timp gravă privind punctele de referinţă aparent fixe ale societăţii contemporane.

Radu Comşa (n. 1974) e interesat de voyeurism. Va prezenta lucrări care se „joacă” cu memoria subversivă îmbinată cu voyeurism. Pictura sa este un proces continuu de re-imaginare care îşi consumă avid marginile şi subliniază preţiozitatea unor déjà-vu-uri.

Alex Mirutziu (n. 1981) prezintă o performance site-specific centrată pe investigarea greşelii formal extrapolate din lumea modei. Artistul recreează o paradă a modei, adoptând în acest sens întregul ‘instrumentar’ al unui fotomodel. Orice moment de cădere sau lipsă de echilibru va fi penalizat şi luat în considerare în cadrul unei paradigme a erorii, a înşelăciunii şi a manipulărilor în arena jocurilor umanităţii.

Vlad Olariu (n. 1983) se joacă cu subtila ironie. Va aborda obiecte mici preluate din viaţa adultă, acţiunile subversive ale turismului şi ale industriei revăzute prin forme aparţinând lumii copilăriei. Jucării nevinovate se transformă în instrumente subversive prin care artistul critică jocurile umanităţii. Artistul va prezenta, de asemenea, şi o lucrare site-specific.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com