Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.01.2011

Noi şi acasă

Joi, 6 ianuarie 2011, de la ora 18:00, are loc la Ceainăria Teatrul ACT din Bucureşti vernisajul expoziţiei de fotografie “Noi şi acasă” de Andreea D. Machidon, a doua expoziţie personală de fotografie, ce poate fi vizitată până pe 3 februarie 2011.

Noi si acasa

“Noi şi Acasă” este expoziţia de fotografie prin care A. D. Machidon aduce la Bucureşti mărturia construirii primului dom cu structură portantă din baloţi de paie, tencuieli din pământ şi acoperiş verde, realizat în Slovacia în vara anului 2010, alături de echipa arhitectului german Gernot Minke.

Studentă la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti, Andreea D. Machidon se numară printre partizanii permaculturii. Pasionată de sacru, frumos, de imagine şi cultură, aceasta descrie poetic experienţa domului din Slovacia.

“Reţetele contemporane de adăpostire prescriu: cantităţi semnificative de beton, dozaje nelimitate de tehnologii sofisticate, plastic, după gust, şi infăşurări repetate în nevoi false şi idei preconcepute de confort.
Există, totuşi, prăjituri ale căror conţinut nu face abuz de tot ceea ce se poate, şi se mulţumeste cu ceea ce trebuie. Se adună pământul de sub picioare, se înnoadă paiele-n baloţi, se drămuiesc în echilibru: timpul avut şi timpul dăruit, se pun laolaltă: avântul şi oboseala, nerăbdarea şi încrederea, incertitudinea şi speranţa, ca apoi să se lase la copt.
Rezultatul se dovedeşte a fi plin de sinceritate şi firesc. Se serveste cu cei dragi şi se numeşte ACASĂ.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Arhitectura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com