Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.05.2010

Noaptea Muzeelor la Sibiu

Pe 15 mai 2010, Muzeul ASTRA a pregătit un program bogat pentru Noaptea Muzeelor, îmbinând educaţia cu divertismentul, plimbările de agrement cu atelierele de observare astronomică, muzica populară cu jazzul şi multe altele.

Unităţile muzeale din Piaţa Mică vor oferi vizite ghidate şi conferinţe, începând cu ora 20:00, iar Etno-Tehno Parcul din Muzeul în aer liber va găzdui workshopul de astronomie populară, între orele 22:00 şi 01:00.

Începând cu ora 21:00, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), pe scena de pe lac, va fi prezentat spectacolul “Casanova”, realizat de Teatrul Naţional din Târgu-Mureş. “Casanova” este o comedie bazată pe texte erotice veneţiene din perioada renascentistă. Regizorul şi scenograful M.C. Ranin a construit un spectacol în care culoarea, lumina, costumele şi universul sonor - de un fast extraordinar - se îmbină cu jocul plin de fantezie şi energie al trupei teatrului. Sosirea la Veneţia a lui Casanova iscă o serie întreagă de încurcături, pline de umor şi ironie, prilej de a ne reîntâlni cu nenumăratele pagini dedicate ilustrului personaj. Actorii dau viaţă, cu un haz debordant, intrigii şi uneltirilor ce se ţes in jurul celebrului Casanova, într-un peisaj veneţian fluid…

Jazzul va fi bine reprezentat la această ediţie, prin două recitaluri: Radu Ghizăşan va concerta în Muzeul în aer liber, începând cu ora 22:15, iar trupa Guilty Lemon va concerta la „Casa Artelor”, începând cu ora 22:30.

Nu va lipsi, bineînţeles, nici folclorul. Grupul bărbătesc Cetina de brad va concerta pe scena de pe lac începând cu ora 19:00, fiind urmat de Căluşarii din Răşinari şi de ansamblul Plaiuri sibiene.

Iubitorii de film sunt invitaţi în sala de conferinţă a Pavilionului Central (în Muzeul în aer liber), unde Studioul ASTRA Film va difuza următoarele producţii: Muzeul ASTRA 2007 (Dumitru Budrala, România, 2008, 34 min), Rudăria. Satul morilor (Dumitru Budrala, România, 2001, 22 min); Sibiu (Dumitru Budrala, România, 2007, 26 min); Olarul din Biniş (Cosmin Ţiglar, România, 2006, 27 min); Viva Constanţa! (Emese Ambrus, România, 2007, 48 min); A fancy house / O casă aparte şi Şapte poveştiri de dincolo. Strigoii (Florin Iepan, România, 1999, 46 min). Filmele vor fi difuzate între orele 20:00 şi 01:00.

Concertul de toacă de la Biserica din Bezded (ora 18:00), spectacolul de dans medieval al trupei Amaro, precum şi concursurile de tot felul vor completa programul din acest an.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com