Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.10.2012

New Works on Wood

În perioada 19 octombrie - 15 noiembrie 2012, ArtXpert Fine Art Concept Store din Bucureşti (Str. Puţul lui Zamfir 45-47) găzduieşte expoziţia “New Works on Wood” a pictorului Matei Şerban Sandu. Vizitatorii pot admira o colecţie care a stârnit deja un interes deosebit în rândul marilor colecţionari de artă internaţionali, o mare parte din expoziţie fiind deja rezervată sau vândută, inclusiv aclamata lucrare “Francesca”.

4 panouri

Povestea lui Matei Şerban a început în 1994, când Caroll Turner Gallery s-a trezit peste noapte cu vestea morţii artistului Traian Alexandru Filip, iar lucrurile au părut un pic scăpate de sub control. Acesta era unul dintre principalii artişti din portofoliul galeriei şi, dintr-o dată, se punea problema cine mai ştie meşteşugul cel puţin la fel de bine ca acesta, încât să poată imprima în continuare plăcile aflate în proprietatea galeriei. Matei Şerban era singurul ucenic al artistului care avea cunoştinţele, răbdarea şi priceperea să o facă. Pragmatismul american şi nevoia de confirmare a valorii artistice a lui Matei Şerban Sandu au făcut, pentru câţiva ani, casă bună în Santa Fe, New Mexico şi la Carrol Turner.

De la consumarea episodului american până astăzi, Matei Şerban Sandu şi-a mai lăsat amprenta artistică în diferite colţuri ale lumii: a redesenat, în stilu-i propriu, Chateu des Cavaliers în Camargues Franţa, a convins prin expunerile sale la National Library din Oslo şi la Parlamentul European la Strasbourg. Lista extinsă a activităţii sale expoziţionale e impresionantă: galerii de renume din California, Germania şi Elveţia. În prezent, pictorul duce o viaţă ascetică, împăcată cu divinitatea, creativă până la obsesie, în atelierul său din Bucureşti. Într-un studio de 50 de metri pătraţi, care a aparţinut graficianului Vasile Dobrian, Matei ţese un univers paralel celui cu care oamenii de rând sunt obişnuiţi. Departe de e-mailuri, calculatoare şi social media, artistul adaptează o lume apusă de cavaleri, shamani şi domniţe vremurilor în care trăim.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com