Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.06.2013

Locust (Dissonance)

Luni, 24 iunie 2013, ora 18:30, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia are loc vernisajul expoziţiei ”Locust (Dissonance)” de Laura Partin, bursieră „Nicolae Iorga” a Institutului Român de la Veneţia. Expoziţia constă în lucrări de grafică şi într-o documentare video a performance-ului realizat în ziua vernisajului, prezentate până în data de 30 iunie 2013, zilnic între orele 11:00 şi 19:00. Proiectul face parte din programul IRCCU Veneţia de susţinere a bursierilor şi studenţilor români din Italia.

Locust

Proiectul expozițional intitulat “Locust (Dissonance)” asociază imagistica arhitecturală impozantă a lui Paolo Portoghesi, care priveşte reconstituirea metaforică a unor experimente de psihologie socială, prin intermediul unui performance participativ care are loc în Mica Galerie, în ziua vernisajului. Disonanța cognitivă este un mecanism psihologic prin care, atunci când există două gânduri contradictorii, unul dintre acestea este anulat.

Laura Partin s-a născut în 1986 la Iași. Este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași - secția grafică în 2010, și a unui master de cercetare interdisciplinară în domeniul teoriei artei în cadrul aceleiași Universități în 2012. În prezent este bursier „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu un proiect de cercetare intitulat “Estetica deziluzionării” - o extensie a cercetării începute în timpul masterului - și cu un proiect de creație artistică care poartă titlul expoziţiei.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com