Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.07.2013

Între arte vizuale şi arhitectură

Muzeul Național al Ţăranului Român organizează marți, 23 iulie 2013, de la ora 18:00, vernisajul expoziției “Între arte vizuale şi arhitectură”, semnată de Militza Sion. Expoziția poate fi vizitată la Sala Irina Nicolau până pe 11 august 2013, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Între arte vizuale şi arhitectură

Lucrările Militzei Sion sunt un argument pentru a spera că între arhitectură şi plastică, modernitatea nu a trasat o prăpastie, că oraşul viitorului nu ţine doar de performanţa tehnologică fără a păstra nimic din gândul celui care-l desenează, din individualitatea gestului.

Maria-Magdalena Crişan spune: “ORAŞELE Militzei Sion sunt imaginare, dar „construite” pe cunoaşterea temeinică a marilor culturi europene. Locuri din Grecia, Spania, Italia au marcat-o. Ea preferă asprimea reliefului, structurile piramidale, adoptă o perspectivă ce o distanţează de detaliu, arhitectura marcând reperul uman într-un mediu natural puternic. Prioritate capătă în această viziune atmosfera, ce pune în valoare calităţile sale picturale. ŢĂRMURILE sunt între ultimele sale lucrări şi ele aduc în prim plan atmosfera Greciei. Forme puternice, percutante par a fi privite sub lupă. Libertatea gestului său o descoperim în cromatică, în jocul de haşuri de pe suprafaţă, în felul în care articulează raportul dintre pata de culoare şi liniaritate.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com