Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.09.2007

Inedită expoziţie de fotografie în Spania

Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Centrul Hispano-Român din Alcalá de Henares, prezintă o inedită expoziţie de fotografie, cu trei autori şi trei teme diferite. Este vorba despre Gicu Şerban cu “La Bivoli” (Ocna Sibiului 2005-2006), Cosmin Bumbuţ cu “Aiud” şi Silviu Ghetie cu “Nunţi”.

“La Bivoli” s-ar putea asemăna pe undeva cu un Gange local, unde oamenii stau în nămol într-un decor selenar şi par că se roagă solemn la Soare pentru sănătate. Partea frumoasă a poveştii este autoironia, buna dispoziţie, uşurinţa cu care se stabilesc legături între oameni aflaţi împreună în suferinţă, într-o simplă baltă cu noroi, toate acestea fiind surprinse de Gicu Şerban.

Închisoarea de maximă securitate de la Aiud a fost construită în 1857. Între 1944 şi 1964, penitenciarul era cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dure inchisori politice din România. Multe personalităţi politice reprezentative din România au fost închise aici, unii chiar murind în acest loc. Cosmin Bumbuţ şi-a petrecut acolo 40 de zile, timp de mai bine de un an, apropiindu-se de deţinuţi şi de ocupaţiile lor zilnice.

Nunta este prin definiţie o promisiune a legământului pe care perechea o face mulţimii. Între cei doi şi mulţime, între aceste două linii ale frontului, se află fotograful, ca un soi de corespondent de război. Descătuşarea energiilor, veselia excesivă, atitudinile necenzurate, ironia, bucuria şi ridicolul unor situaţii specifice oricărei nunţi sunt ţintele preferate ale lui Silviu Ghetie.

Inaugurarea expoziţiei are loc pe 12 septembrie 2007, orele 11:00, în sala de evenimente a primăriei din Alcalá de Henares. Expoziţia va fi deschisă între 12 şi 30 septembrie.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com