Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.10.2012

In the Name of…

Joi, 4 octombrie 2012, de la ora 18:30, are loc la Strabag Artlounge Vienna, Austria vernisajul expoziţiei „In the Name of…” semnată Tara (von Neudorf), curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană poate viziona expoziţia în perioada 4 octombrie – 31 octombrie 2012 la sediul Strabag Artlounge Vienna, Donau City Strasse 9, 1220 Viena.

In the Name of…

Expoziţia „In the Name of…” semnată Tara (von Neudorf) este prezentată publicului austriac ca urmare a nominalizării artistului la premiul Strabag International Artaward 2012 acordat de Strabag-Kunstforum. În perioada 24 septembrie 2012 – 24 octombrie 2012, Tara (von Neudorf) are o rezidenţă la Strabag-Kunstforum.

„In the Name of…” este prima expoziţie personală de mare anvergură prezentată de artist în spaţiul austriac. Expoziţia cuprinde în jur de cincizeci de obiecte de grafică şi sculptură, dintre care patruzeci de desene în marker şi vopsea pe suprafaţa unor hărţi vechi de dimensiuni mari.

Proiectul „In the Name of…” cuprinde o sută de desene pe hărţi vechi, de mari dimensiuni ce reprezintă imaginea triumfală a unor coşciuge cu soldaţii morţi întorşi în ţară din cadrul diferitelor conflicte armate şi omagiaţi. Expoziţia de la Strabag Artlounge Viena, cuprinde o selecţie din cadrul amplului proiect, fiind un prim episod, urmat de altele organizate în diferite centre artistice din Europa.

Punctul de pornire al acestor lucrări este reprezentat de ideea de moarte pe câmpul de luptă în numele unei credinţe, convingeri şi/sau ideologi inoculate. Expoziţia „In the Name of…” este despre sacrificiul suprem. Fie că este vorba de un sacrificiu pentru ţară, pentru un conducător, în numele unei idei, în numele unui regim politic, în numele patriotismului, al religiei sau al unei doctrine.

„In the Name of…” ridică o serie de întrebări privind noţiunea de conflict armat. Pentru ce ne luptăm? Pentru cine? Se justifică sacrificiile făcute de soldaţii din Kabul, Stalingrad, Katina, Kunduz, Baghdad, Munich, Mochacs, Oder etc? Sau, faptul că aceste sacrificii au fost făcute în numele cuiva sau pentru cineva justifică corectitudinea acţiunilor noastre? Este războiul soluţia?

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.strabag-kunstforum.at.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com